Sitemiz
Toplam: 82844
IP: 107.20.120.65
İLÇEMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 91 NCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI

İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91.ncı Yıl Dönümü Kutlama Komitesince hazırlanan kutlama programına göre 03 Eylül 2013 Salı günü Saat 16.30' da Anıt Tepede bulunan Şehitliği İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanı, İlçe Protokolüne dahil Daire Amirleri Kutlama törenlerine katılmak üzere İlçemize gelen Milletvekillerimiz, Belediye Zeybek ekibi, Misafirler, Genç Sporcular ile kalabalık bir İlçe halkı ziyaret etti.

Bu ziyarette Vatanı, Dini ve Namusu için gözünü kırpmadan canlarını fedan Şehitlerimiz ,Gazilerimiz ve Vatan savunmansına katkı koyanlar için dua edildi.

Bu ziyaretin ardından Büyük Kortej halinde ilçe Merkezine bir yürüyüş yapıldı bu yürüyüşte Belediye Başkanlığımıza ait Zeybek ekibinin gösterileri ilgili ile izlendi. Kortejin geçiş güzergahında evi bulunan vatandaşlar alkışlarla bu yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş Kortejinin İlçe Cumhuriyet Meydanına ulaşmasından sonra, Atatürk Anıtına Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Çelenk sunumu yapmalarının ardından protokolün Tören alanında yerlerini almasından sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız söylendi.

İlçemiz Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Kurtuluş günü Törenlerine katılan halkın ve Davetlilerin Kurtuluş günü nü kutladılar.

Günün mana ve önemini belirten konuşmaları,Yasin Tokat, Belediye Başkanımız ve CHP İzmir Milletvekili Sayın Mustafa Moroğlu yaptılar.

Tören Konuşmalarında, ilk Konuşmayı Belediye Başkanımız Halit Gürbüz yaptı ve konuşmasında,

İlçemizin Kurtuluş Savaşındaki rolünü, mücadelesini, kurtuluş mücadelesine yaptığı katkıyı anlattı Kurtuluş Mücadelesine katılan ve canlarını feda eden Şehitlerimizi; Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Rahmet andığını ifade etti.

İkinci Konuşmacı ise Güney Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat ise Güney Bağcılığının bugüne kadar gelen aşamasını anlattı, ve Bağcılığın önünün açık olduğunu piyasalarda çeşitli nedenlerle oluşan krizlerden dolayı bağcıların ve İşletmelerin zarar gördüğünü ama bunun geçici olduğunu söyledi Güneyli için yaptıkları bağcılık teşvikinin başarıya ulaştığını ilçemize daha öncede söyledikleri gibi firmaların girmelerine ön ayak olduklarını ve bağcılara verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Üçünü Konuşmayı ise İlçemiz Doğumlu Olan C.H.P İzmir Milletvekili Sayın Mustafa Moroğlu yaptı

Konuşmasında Ülkemizin bugünlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu hepimizin birleşmemiz gerektiğini, belirtti.